I början på nittiotalet fanns inte internet på samma sätt som nu. Då var Fidonet lösningen för många för att kommunisera internationellt med dator och telefon-modem. Det fanns en uppsjö av olika modem och hastigen på dessa ökade väldigt ofta. På den tiden blev jag "point" hos Mikael Winterkvist som då drev företaget Computer Security Center, i Skellefteå. Han hade då "CSC BBS" vilket var en server som tog emot telefonsamtal från olika fidonet-program.

Jag använde själv ett program som hette "Terminate". Med det kunde man ringa upp och utföra i förväg inställda kommandon.

Det kunde vara att man Skickade "Netmail"(likt dagens mail), "Echomail" (inlägg i nyhetsgrupper eller anmäla sig till en nyhetsgrupp), tanka upp eller ta emot filer. Telefonuppkopplingen varade bara medan fidonet-programmet och bbs-en utbytte information. Jag testade också att sätta upp en egen BBS med ett program som hette "Remote Access". BBS-en hette "White House BBS" och finns fortfarande kvar i mitt domännamn whouse.se

 

Min adress såg ut så här: 2:205/422.12

Jag gick med i Fidonet ung. 1994. Då var det DOS 6.22 och Windows 3.11 som gällde.

Ett bra hjälpmedel i dosläge var "Norton Commander". En filhanterare med en massa finesser. (använder även nu en liknande i linux som heter "Midnight Commander".

Start i DOS 6.22

Norton Commander

Terminate configuration

Terminate Mail

Windows 3.11